torsdag 18 oktober 2012

Kallvitt ljus på cirka 5500K

Vår leverantör av den kallvita lampan med Nichadioder har tyvärr valt att inte längre ta hem den produkten, vilket gör att vi nu står helt utan kallvitt alternativ.

Kallvit LED lampa som tyvärr utgår ur sortimentet

Jakten är då igång efter att hitta en lämplig produkt som fyller upp hålet efter en rent ljusflödesmässigt ganska kraftig lampa som fungerar både inomhus där man behöver ett kallt ljus och utomhus.

Just nu håller vi på att utvärdera två stycken olika produkter. En av dem är en konstruktion som skapats i Sverige men sedan monteras i Kina för att kostnaden ska bli rimlig. Den andra är en produkt som enligt specifikationerna ser riktigt bra ut och smälter in lite bättre i armaturen tack vare sin neutrala färg.

Det som var så bra med lamporna från LEDsystem med Nichadioder var just det klara ljuset och att lampan är vit och därmed smälter in i de flesta armaturer.

Vi gillar produkter som känns genuina och är rejäla att hålla i. Globen får gärna vara frostad eller mjölkfärgad men måste kännas riktigt bra både färgmässigt och ytfinishmässigt. Det ska inte synas lim eller annat som antyder om en orimligt billig massproduktion.

Som alltid när man ska välja att ta in nya produkter, så har vi ställt krav på importörerna att man ska följa riktlinjerna från Europakommisionen om märkningen på produkterna. De märkningarna vi ser att produkterna har är:


  • CE-märket på produkten, och absolut på kartongen
  • Märkspänningen 
  • Ljusflödet i lumen
  • Effekt i Watt
  • Färgtemperatur
Då man arbetar mot en global marknad vid inköp av varor så har inte alla valt att prioritera CE-märkningen som är så viktigt för oss, även om vissa av dessa produkter har certifikat som visar att de uppfyller standarden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar