söndag 14 juli 2013

Demolåda för LED downlights inför O-ringen

Vi ska ställa ut på mässan vid O-ringen i år och nu när LED downlights är populära är det bra att ha en par modeller att jämföra mellan. Vi har monterat upp några av de mest populära produkterna och ska här försöka illustrera variationer av ljusfärg och hur kraftigt dessa lyser.



Det är många faktorer som spelar in när man ska installera ny LED belysning och då finns det både kraftiga och mindre kraftiga produkter att välja mellan. I demolådan har valt att installera produkter som använder några olika tekniker.

Längst till vänster syns en LED downlight från LEDsystem på 8W. Den ger ett kraftigt ljus på 3000K vilket är ungefär som halogenfärgen och rysligt många lumen. Ansluts direkt på 230V.

Därefter har vi valt att montera Aaxsus 4W LED downlight som också varit populär. Vi ska se till att ha denna i lager i höst igen nu när de gjort drivningen bättre för att passa fler dimmers.

En Zebra på 3,5W är den första av de LED downlights som inte har konstant spänning utan konstant ström på 350mA och därför ska seriekopplas. Denna är rätt kompakt och ger ett kraftigt riktat ljus på 3000K.

Vi har börjat jobba lite med produkter från Hide-a-lite och har inlett med denna lilla LED downlight för 12V DC - likström, för att komplettera med fler varumärken just på 12V. Fungerar utmärkt i husvagnen, i stugan eller hemma där man kan använda transformator från 230V.

Längst till höger finns ett urval av produkter från Designlight på konstantström 350mA. De små lamporna som går att fälla in i ett väldigt litet hål och som är tunnare än en planka har också varit populära.

Till dessa ska vi ansluta dimmer så man kan se hur olika produkter dimmar. Alla våra downlights är dimbara just för att det troligtvis är något man kan vilja göra i framtiden även om man inte just för stunden har något behov av dimbar belysning.

Vill du komma och titta på ljuset för att jämföra? Besök oss då på O-ringenmässan i Boden Arena från fredag den 19:e juli till och med söndag den 21:a juli. Generösa öppettider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar