onsdag 19 september 2012

Stöttålig ficklampa under test

Vi skrev för en tid sedan om att vi letar efter riktigt bra ficklampor som ger ett bra ljus, har en stadig konstruktion och tål att hanteras på det vis som en ficklampa man använder i verkligheten får göra.


Denna ficklampa från Varta innehåller rätt många av de saker vi letar efter hos en riktigt bra ficklampa. Det är en stadig konstruktion i aluminium som är rejält komplakt i formatet. I framkant och bakkant är den klädd i gummi vilket gör att den blir mycket stöttålig i sig själv och heller inte stöter i annat eller gör märken där man lägger den. Tillverkaren hävdar att man kan släppa den från flera meters höjd utan att den går sönder. Det finns till och med en tävling på Facebook som handlar om hur man behandlar sin ficklampa något hårdare än vad som är brukligt.

En riktigt bra ficklampa bör ha ett gott skydd mot vädrets makter, det är ju knappast en solig eftermiddag man använder den, och det har man lyckats riktigt bra med. Denna är vattentät.

Så som många andra ficklampor med LED tekniken får man ut ett riktigt fokuserat ljus som utgångspunkt. Det finns möjlighet att välja mellan två ljusnivåer där den ena lyser mycket kraftigt som får ljuset att räcka en god bit över 100 meter även i dåliga siktförhållanden (som regn idag). Det blir en ljusprick som syns långväga.

Nu ska våra två supertestare, barnen på 4 och 7 år, få sätta händerna på dessa och de kommer följa med dem överallt där det är möjligt. Lamporna kommer att trilla ur bilen ner i asfalten, ramla i vattenpölar, tappas i skogen, falla i golvet från köksbord/vardagsrumsbord, hamna mitt i intressekonflikter, doppas i gräset, glömmas kvar utomhus vid frost och en massa andra situationer som förekommer hos varje barnfamilj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar