söndag 16 september 2012

Verbatims nya imponerar

Det är kul att vara tidig ut med produkter som håller vad de lovar. I det här fallet handlar det om flera produkter från Verbaims nya serie konsumentprodukter och då med deras nya LED lampor på 3,8w med ett ljusflöde på ungefär 160 lumen. I serien ingår förutom spotlightvarianten för 230V och sockeln GU10 även motsvarande produkt för 12V GU5.3 och den för den lilla normalsockeln E14. 

Verbatim har trots att andra tillverkare backat på garantitiden när man släppt sina enklare produktserier valt att ligga kvar på 2 års garanti. Även om det blivit billigare kostar riktigt bra lampor fortfarande pengar och då känns det alltid tryggare att tillverkaren lovar en längre garanti.

Det som är väldigt bra med dessa produkter är att spotlights lyser med ett vackert varmvitt ljus på 3000K vilket är den något vitare färgen. Med hjälp av linsen blir ljuset fokuserat med en mycket trevlig ljusbild. Man har valt att jobba med en rätt smal spridningsvinkel, 20 grader, för att få ett riktigt fokuserat ljus.

Något man valt att inte snåla med är färgåtergivningen. Alla produkter håller en god färgåtergivning och har ett Ra på 80 eller över. Tidigare hade den enklaste GU10 från Verbatim ett färgåtergivningstal Ra på bara 75 och man ser en klar förbättring.

Om man nu kan sakna något i den nya serien är det dimbarheten som tidigare varit Verbatims kännetecken på nästan alla deras tidigare produkter. Ska man ha dimbart får man välja någon av produkterna från de andra serierna. Vi hoppas dock på att några av lanseringarna inom Verbatim Professional också ska bjuda på några nyheter som passar i vårt klimatsmarta sortiment.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar